Pagina's

maandag 3 oktober 2016

Verjaardagskalender met Chocolate Baroque 3

Alweer de laatste van mijn Gast DesignTeamposten bij Chocolat Baroque van deze maand. En deze wil ik hier ook graag laten zien. Natuurlijk ben ik verder gegaan met de maanden voor mijn verjaardagskalender. Vandaag weer vier nieuwe maanden:

Werkwijze:
Op het kaartje had ik het stencil schoongemaakt en heb ik het nog een keer hier en daar gesponst met een ronde blendingtool. Daarna langs de rand van het stencil de lijnen gesponst. De krokussen en kerstrozen daarna met zwart stempelen en ze inkleuren met Distress inkt en een waterpen en Clean Colorbrushes. Spons nog wat blauwe DI zodat je twee duidelijke vlakken krijgt.

Gebruikte materialen:
Stempels: Chocolate Baroque Sprng is in the air
Stencil: Colorbox
Inkt: Versafine Black onyx, DI Twisted citron, Tumbled glass, Seedless preserves, Brushed corduroy en Cracked pistachio
Overige: Correspondentiekaart met daarop schoongemaakt stencil, blendingtool, blendingtool, waterpen en Clean Color brushes


Werkwijze:
Stempel de tulpen tot je er genoeg hebt door gebruik te maken van twee maskers. Kleur de bloemen en stelen. Maak met een liniaal en zwart aquarelpotlood lijnen en ga daar met een waterpen nog een keer overheen. Trek die lijnen ook op het maandkaartje en ga ook daar even met een waterpen overheen.

Gebruikte materialen:
Stempels: Chocolate Baroque Sprng is in the air
Inkt: Versafine Black onyx
Overige: Correspondentiekaart, Caran D´Ache kleurpotloden, liniaal, zwart aquarelpotlood en waterpen


Werkwijze:
Stempel de dame op een apart papier. Ga met een zwart aquarelpotlood over de lijnen en veeg met een waterpen het grijs in je afbeelding. Knip dit uit. Stempel op je 2e kaart de rozen in 4 kleuren en spons de achtergrond met roze DI. Als laatste plak je de rozendame erop.

Gebruikte materialen:
Stempels: Chocolate Baroque Mackintosch Beauty
Inkt: Versafine Black onyx, Memento Rhubarb stalk, Lady bug, Rose bud en grape jelly, DI Spun sugar
Overige: 2x Correspondentiekaart, zwart aquarelpotlood, waterpem en blendingtool


Werkwijze:
Trek 3 lijnen met een brede penseel en water over een correspondentiekaart. sprenkel op elke lijn een andere kleur Brusho. Spetter nog wat water aan de bovenkant en strooi daar de gele Brusho in, Laat goed drogen en stempel de bomen met zwart. Trek een lijn om de kaart en teken wat bladeren en driehoekjes eraan.

Gebruikte materialen:
Stempels: Chocolate Baroque Autumn edges
Inkt: Versafine Onyx black
Overige: Correspondentiekaart, penseel en water, Brusho turqoise, Burnt sienna, Lime green en Yellow ochre en zwarte fijnschrijver


En dan heb ik mijn verjaardagskalender bijna helemaal compleet. Hier nog een foto van het project tot nu toe:


Nog twee maanden/maandbladen en mijn nieuwe verjaardagskalender kan in gebruik genomen worden! Die volgen binnenkort.

Creatieve groetjes,
Gerrina